Training 2015

zeventien

achttien

Op onze eerste dag blijken er bij aankomst op de Wedren al heel wat mensen te staan. Voor de Waalbrug moeten wij 3x voorrang geven aan het verkeer. Daardoor zitten wij in de drukte waar wij tijdens de verdere wandeling niet meer uit kunnen komen. Wij moeten ons tempo steeds aanpassen aan langzamere wandelaars. Dit loopt niet lekker en is erg vermoeiend. Mieke neemt vandaag uit voorzorg een rug massage.
Woensdag staan we 3 kwartier voor de starttijd al in de rij. Dat scheelt enorm. Wij starten al om 7:16 uur en zien zelfs nog een beetje lege weg voor ons. Dat is ons in al die jaren Nijmegen nog niet overkomen. We hebben heel de dag ruimte om ons eigen tempo te lopen. ’s Morgens 3 kwartier in de startrij staan is niet lekker maar de kans om op je eigen tempo te kunnen lopen is veel groter. De intocht op Roze Woensdag is kippenvel en tranen over de kaken. Vandaag gaat niet alleen Mieke naar de massage, maar zij regelt ook een massage voor mij. Mijn rug en mijn benen zijn heerlijk los gemaakt. Het gaat nog steeds goed met de rug van Mieke (door de massages!).
Donderdag weer een vroege start maar het gaat tóch weer fout. Mieke’s schouder gaat wéér hangen. Dat is een reden om net als vorig jaar langs te gaan bij de medische post van het Rode Kruis in Groesbeek om een extra massage te halen. We lopen verder redelijk goed naar de finish. Mieke moet wel, steeds rechts van mij lopen, anders ‘valt’ ze tegen andere wandelaars aan. Omdat we vroeger binnen zijn dan de voorgaande 2 dagen hoeven we bij de massage maar een half uurtje te wachten. Wij gaan weer allebei en dat blijkt niet voor niets te zijn. Omdat ik Mieke heb moeten ondersteunen is er een spier bij mijn rechter schouderblad vast gaan zitten. Die wordt vakkundig los gemaakt door mijn masseur. Daarna drinken we nog het welbekende gele vocht op het nieuw ingerichte terrein.
Vrijdag gaat het met de rug van Mieke al snel weer mis. Op de Maasbandijk na Overasselt besluit Mieke dat dit toch voor haar de laatste 4daagse moet zijn (voor de zoveelste keer!). Ze heeft er vele jaren alles aan gedaan om het probleem met de rug op te lossen. Zelfs nieuwe matrassen en ander merk schoenen, die wij als laatste redmiddel zagen, blijken niet afdoende te zijn. De scheefstand met alle nare gevolgen van dien blijft terugkomen. Het enige wat een beetje verlichting geeft is pijnstilling (dit jaar ook vanwege heel erg pijnlijke voetzolen) en veelvuldig met Perskindol behandelen. Dit kan niet goed zijn. Het besef dat dit haar laatste 4daagse is brengt verdriet. Maar vergelijkend met onze zorgen om dierbaren is het gemis van de 4daagse een kleinigheid. Zo moeten we het maar zien. Na de finish in 2015Ik heb wel beloofd dat ik door zal lopen. Mieke zou het zeker niet accepteren als ik ook zou stoppen. Ik moet Mieke wel beloven haar te helpen voet bij stuk te houden dat het echt einde verhaal is. Zij denkt er zoals eerdere jaren ’s avonds alweer anders over.
Het was voor ons een mooie maar memorabele en emotionele 4daagse, omdat dit na 20x de laatste 4daagse is geworden die wij samen hebben gelopen.

  Een overzicht van onze trainingen vind u in onderstaande tabel.

Overzicht wandelingen voor de VIERDAAGSE van 2015
Datum Ronald Mieke Plaats Bijzonderheden
16 jan 11 11 Waddinxveen Weegjeroute
6 mrt 25 25 Amsterdam 1e etappe Pelgrimspad
28 mrt 22 22 Woerden Groene Hart Wandeltocht
11 apr 19,5 19,5 Hoofddorp Dirk Tromtocht
18 apr 27,5 27,5 Geldermalsen 23e Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
2 mei 26 26 Aarlanderveen 41e Molenviergangwandeltocht
13 mei 32 32 Aalsmeer 2e etappe Pelgrimspad
15 mei 30 30 Zwammerdam 3e etappe Pelgrimspad
19 juni 62 62 Amersfoort Amersfoortse 2daagse
         
Totaal 255 255    
< Vorig jaar Volgend jaar >

 

RS-Winterserie