Wandelen

In de zomer van 1995 werd het plan opgevat om deel te nemen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Hiermee zou een lang gekoesterde wens van Ronald in vervulling gaan. Ook dachten we hiermee wat meer lichaamsbeweging te hebben in de periodes dat we vanwege het te slechte weer niet konden fietsen.

Maar hoe pak je dit aan. Per slot van rekening waren we ongetraind en toch al 49 en 47 jaar. Een ommetje van 5 km was al een forse inspanning. En de kortste afstand in Nijmegen was 30 km. Op de pagina training kunt u lezen hoe wij van ongetraind naar 30 km opgetraind hebben.

Onze eerste vierdaagse (1996) verliep goed. Inmiddels had het wandelvirus ons goed te pakken. En de sfeer in Nijmegen was perfect. Vier dagen feest! Reden om direct een afspraak te maken voor 1997. Omdat Ronald in dat jaar 50 werd kon hij, net als Mieke, bij 40 km zijn eerste vierdaagsekruis halen. Dus werd opgetraind voor de 40 km.

Vanaf 1997 lopen wij de 40 km. In 2009 zijn we van de 40 km overgestapt naar de 30 km. Op dit moment zijn we in het bezit van het zestiende (Ronald) en vijftiende (Mieke) kruisje. Gezien het feit dat wij bijna niet aan lichaamsbeweging deden voordat we gingen wandelen, willen wij via deze pagina's starters (en ook gevorderden) enige hulpmiddelen bieden. We kunnen namelijk van elkaars ervaringen leren. Dat hebben wij ook gedaan door tijdens het wandelen te praten met andere wandelaars en bij hen informatie in te winnen.

Op de pagina training treft u onze trainingsschema's voor de vierdaagsen van 1996 tot en met 2013 aan. Verder treft u een aantal tips aan.

In 2006 zijn we gestart met het wandelen van langeafstandpaden (LAW). Het eerste pad dat we daarvoor hebben uitgekozen was, zoals zo velen doen, het Pieterpad. De Pietersberg hebben we in 2009 bereikt. Een verslag van deze wandeling treft u hier aan.

In de periode 2010 - 2012 hebben wij het Floris V-pad gelopen. Meer hierover leest u hier.

Het volgende LAW-pad is voor ons het Grote Rivierenpad. Wij zijn hier in 2012 mee start. Het verslag leest u hier.