Sponsorloop

Voorbereiding
In 2007 hebben Mieke en ik (Ronald) een rondreis door Kenia gemaakt. Deze reis heeft op ons veel indruk gemaakt. De flora, fauna en de bevolking hebben een onuitwisbare indruk bij ons achtergelaten. Even zo onuitwisbaar is de herinnering aan het weeshuis Dimesse Sisters Children's Home in Nyahururu.
Lees meerIn dit weeshuis verblijven kinderen die wees zijn geworden doordat hun ouders zijn gestorven aan AIDS of HIV. Zelf zijn de kinderen ook geïnfecteerd en hebben dus een (zeer) korte levensverwachting. Zeker omdat medicijnen om de ziekte tot staan te brengen te duur zijn en dus niet toegepast kunnen worden.
Onder leiding van enkele nonnen en op basis van vrijwilligers, donaties en zonder enige steun van de overheid probeert men de kinderen een zo goed en normaal mogelijk leven te geven voor zolang als dat nog mogelijk is. In die periode ligt het accent op een leven zonder confrontatie met de dood. Op het moment dat de kinderen ziek worden verlaten ze het weeshuis om opgenomen te worden in een verzorgingstehuis of ziekenhuis om daar te sterven.
Mieke met kinderenTijdens ons bezoek waren 45 kinderen aanwezig. Een paar dagen later zijn er 15 bijgekomen zodat het aantal kinderen, volgens onze laatste informatie 60 is.
Vrij kort nadat wij terug in Nederland waren ontstond bij mij, Ronald, het plan om op 5 en 6 juli 2008 de Kennedymars in Someren te wandelen en mij te laten sponseren. Van de opbrengst zou het weeshuis levensmiddelen, schoonmaakmiddelen, medicijnen, schoolartikelen en andere spullen in kunnen kopen die broodnodig om het weeshuis draaiende te houden.

Om de sponsorgelden bij elkaar te krijgen heb ik contact opgenomen met familie, vrienden en kennissen. Tevens heb ik plaatselijke bladen benaderd . Dit resulteert in een 3-tal artkelen, te weten in AD Het Groene Hart, Alphen CC en Alphens Nieuwsblad.

De uitvoeringFinishfoto
Het is volbrachtDe missie is volbracht! Op 6 juli 2008 om 13.37 uur loop ik in Someren over de rode loper en kan ik mij afmelden na een zware tocht van 15½ uur. Erg blij en voldaan dat het doel wat ik mij had gesteld gehaald is. Daarnaast ben ik erg blij dat er in Someren veel aandacht aan het weeshuis is geschonken. Verder kan ik nog melden dat inmiddels het sponsorbedrag de € 3.000,= is gepasseerd! Geweldig!

De afronding
Het weeshuis had drie wensen, te weten het naar boven brengen van de watertank die gebruikt wordt voor de douches en voor het water geven van de moestuin, het aanschaffen van uniformen voor de kinderen en het aanschaffen van een kopieerapparaat wat gebruikt kan worden voor het kopieren van stukken voor de school.
Kinderen met nieuwe jassenHet heeft een hele tijd geduurd voordat we daarwerkelijk met deze wensen aan de slag konden gaan. Ik wilde er 100% zeker van zijn dat iedere euro (uiteindelijk bleek dit € 3200,= te zijn) die ik bijeengelopen had ook daarwerkelijk bij het weeshuis terecht kwam. En dat bleek niet zo eenvoudig.
Mede door de hulp van Patrick, onze reisbegeleider van onze reis in 2007, werd in 2010 de watertank verhoogd en de uniformen aangeschaft.
Op 22 februari 2011 heb ik een email van Sr. Agnes van het Wamiti van Talitha Kum Children's WatertankHome ontvangen. Daarin schreef zij o.a.:
"We managed to get a modern and brand new photocopier machine with all the neccessary facilities e.g the feeder, duplex etc and is really functioning well. "You have really saved us," "You have saved the children and the entire home."
Nou gaat het mij te ver om te stellen dat ik het weeshuis en de kinderen heb 'gered'. Dat heb ik samen met mijn sponsoren gedaan! Vandaar dat ik de dank van het weeshuis graag aan die mensen doorgeef.