Verslag 2001

vijfjeDe 85e editie (voor ons de 6e) is aan te merken als een vierdaagse met problemen. Het begon al in de voorbereiding. De Mond- en Klauwzeercrisis gooide het trainingsschema danig in de war. Veel georganiseerde tochten gingen noodgedwongen niet door. Al is het voor elke afgelaste tocht met name voor de organisatoren erg naar, voor ons het niet door gaan van de Bloesemtocht erg jammer. Wij beschouwen deze tocht altijd als het begin van de 40-km trainingen.
Wij moesten dus creatief met ons trainingsschema omgaan. Er werd onder andere een eigen tocht langs de Rijn (van Alphen aan den Rijn naar Harmelen) gelopen. Ook zijn wij voor het eerst naar een buitenlandse IML-tocht (2-daagse van Blankenberge) gegaan. Uiteindelijk toch 453 km getraind, wat voor ons voldoende blijkt te zijn.
Daarmee waren de problemen echter nog niet voorbij. Pluvius onthaalde ons in Nijmegen met zijn (voor ons) onnodige vocht, variërend van hoosbuien op woensdag en vrijdag tot nagenoeg constante regen op donderdag. Het is de hele donderdag slechts één uur van de negen te lopen uren droog geweest. Toch bleek de regen het lopen niet nadelig te beïnvloeden, daar waar wij dit wel verwachtten. Slechts het aan en uit doen van de (regen)kleding was lastig. Tevens wordt de sfeer door dit slechte weer nadelig geinvloed al moet gezegd worden dat er veel mensen langs de kant stonden. Voor deze mensen nemen wij diep onze pet af. Lopen in de regen is niet leuk, maar uren in de regen langs de kant staan zeker niet.
Al met al weer toch een geslaagde tocht. Wij kijken alweer uit naar het 'zesje'.

Overzicht wandelingen voor de VIERDAAGSE van 2001
Datum Afstand Plaats Bijzonderheden
24 febr 24 Alphen aan den Rijn Winterserie
3 mrt 25,5 Voorschoten 21e Randstadserie RS'80
17 mrt 21 Soest Winterwandeling
24 mrt 27 Zoetermeer 21e Randstadserie RS'80
31 mrt 30 Alphen aan den Rijn Naar Harmelen vanwege de MKZ-epidemie
14 apr 43 Gouda 46e Goudse Paaswandeltocht
5 mei 44 Blankenberge (B) Uitgeweken vanwege de MKZ-epidemie
6 mei 38 Blankenberge (B) Uitgeweken vanwege de MKZ-epidemie
19 mei 40 Zeist 31e Lustwarandetocht
26 mei 42,5 Loenen aan de Vecht 7e Vecht & Buitenplaatsen Wandeling
9 jun 40 Zuilen De Brandblarentocht
22 jun 40 Amersfoort Amersfoortse Tweedaagse - Eerste dag
23 jun 40 Amersfoort Amersfoortse Tweedaagse - Tweede dag
Totaal 453    
< Vorig jaar Volgend jaar >
RS-Winterserie