Training 2022

Vraagteken

Na 2 jaar vanwege corona een gedwongen pauze ging de 4daagse gelukkig weer door. Tenminste…..als het met de hitte doenlijk was. Dat bleek maar ten dele mogelijk. De organisatie was gedwongen om de 1e dag af te gelasten. Dit bleek een zeer verstandige beslissing te zijn omdat het wel erg heet was met temperaturen die mogelijk de 400 aan zouden kunnen tikken. Dat bleek uiteindelijk net niet het geval, maar wandelen in temperaturen boven de 350 is niet erg gezond. Dus gingen we woensdag pas van start.
Ik had woensdag en vrijdag de late start. Vooraf dacht ik dat het niet de moeite loonde om dat te proberen te wijzigen. Later op de dag dacht ik daar duidelijk anders over. Op de markt in Wijchen kwam ik in de drukte en kwam deze drukte niet meer uit. Doordat de wegen tussen Wijchen en Beuningen smal zijn kon ik mijn tempo niet blijven lopen en was genoodzaakt om in het tempo van de meute te gaan lopen. En dat op het warmste gedeelte van de dag. De temperatuur was dan wel gezakt, maar was nog behoorlijk hoog. Uiteindelijk was ik om 15:15 uur, zo'n 2 uur later dan gewoonlijk, binnen. In het vervolg toch maar proberen de vroege start op woensdag te pakken te krijgen.
Donderdag was de temperatuur behaaglijk. Wel regenachtig. Na de start eerst wat motregen en daarna een klein buitje waarbij ik de poncho nodig had. Bij de rust van de Dortse ontmoette ik een kennis die de 40 km liep. Leuk.
In Groesbeek stond Mieke aan de Knapheideweg. Zij had, net als gisteren, heerlijke partjes sinaasappel. Engeltjes op je tong. Daarna is Mieke in het centrum op een terrasje gaan zitten om daar van de doortocht te genieten.
In Berg en Dal kreeg ik een forse bui te verwerken die ik tot en met de finish (en het naar huis fietsen) te verwerken kreeg. Op zich niet erg. Ik heb dit liever dan Finish 2022warmte.
Vrijdag weer een late start. Maar nu heb ik daar minder last van gehad. De temperatuur was heerlijk en de wegen breed zodat ik mijn eigen tempo heb kunnen lopen.
Mieke stond op de hoek met de Prins Bernhardstraat. De mensen om haar heen scandeerden hard mijn naam zodat ik Mieke niet kon missen. Wat ook zeker niet gebeurde.
Daarna bij Meet en Greet een pilsje gedronken en deze memorable 4daagse in stijl afgesloten..

Overzicht wandelingen voor de VIERDAAGSE van 2022
Datum Afstand Plaats Bijzonderheden
5-mrt 25 Woubrugge + naar huis gelopen RS80-tocht
19 mrt 25,5 Katwijk aan Zee RS80-tocht
26 mrt 38,5 Pijnacker WS78-tocht
2 apr 39,5 Leidschendam RS80-tocht
14 apr 42 Hulst - Terneuzen Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen
25 apr 25 Rijswijk Lentetocht
21 mei 25 Gouda Omloop van de Krimpenerwaard
28 mei 40 Veenendaal Heuvelrugwandeltocht
24 jun 31 Amersfoort 1e dag van de 2daagse van Amersfoort
25 jun 31 Amersfoort 2e dag van de 2daagse van Amersfoort
       
Totaal 329,5    
< Vorig jaar Volgend jaar (2023) >