Training 2017

Twintig

Tijdens de 2daagse van Amersfoort prikt er iets op mijn rechtse been. In een reflex sla ik waarschijnlijk een of ander insect van mijn been en voel verder niets. Dagen later valt een forse rode plek op mijn been op. Na een dag of 10 toch maar naar de huisarts gegaan. Die geeft aan dat het een teek, maar wellicht ook een ander insect geweest kan zijn. Er wordt geen risico genomen en een (forse) antibioticakuur voorgeschreven. Bij het ophalen van deze medicatie wordt onder andere duidelijk dat ik niet in de felle zon mag zijn. Dus lange mouwen en lange broek. Tja, dat is niet de meest geëigende kleding voor de 4daagse. Tevens blijkt de kuur tot en met zondag voor de 4daagse te duren en daarna nog een dag of 5 door te werken. De oplossing wordt gevonden door flink met zonnebrandolie te smeren en dit tijdens de wandeling te blijven doen.
Wij logeren in de Wighenerhorst in Alverna, zo’n 11 km van de start. Lang heb ik gezocht naar de meest handige manier om bij de start te komen. Dat varieerde van fietsen naar Nijmegen, fietsen naar het station in Wijchen en dan met de trein naar Nijmegen of met de fiets naar de bushalte in Alverna en dan met lijn 499 van Breng naar Nijmegen. Geen van de 3 opties lijkt ideaal. Aangekomen in de Wighenerhorst bleek alles daar in 4daagse-stemming te zijn. Reden om na te vragen of er toevallig een pendeldienst is. En zie, die is er. Dus gelijk maar dit vervoer geregeld (€ 32,=).
Dinsdag neem ik de bus om 5:15 uur en sluit om 5:45 uur in de rij aan. De route is omgelegd. Dus eerst de dijk naar Oosterhout en vervolgens Elst, Bemmel en Lent. De rust van de Dortse vind ik in Slijk-Ewijk (tomaten-bouillon). Vervolgens doorlopen naar de bekende rust in Elst (soep). De afstand naar de rust van de Bond blijkt te groot te zijn. Wellicht moet ik dit volgend jaar wijzigen in de 3de rust van de Dortse die daar iets voor ligt. Nu voel ik het effect van de antibioticakuur. Het wordt steeds lastiger om mijn tempo vast te houden. Dit zou ik verder alle 4 dagen voelen.
Bij het binnenlopen van Nijmegen wachten Mieke en Ine mij op. Samen lopen we naar de finish en zoeken na het afmelden een plaatsje op de Wedren. Na een kwartiertje sluit Lester, die de 50 loopt, zich bij ons aan.
Woensdag heb ik de vroege start en neem dus de bus van 4:15 uur. Omdat het niet zeker is of de bus nog over de Heumenseweg kan rijden loop ik naar de hoek Heumenseweg – Heiveldweg. Langs de weg is men druk bezig met het opbouwen van de verzorgingsposten. Leuk, want dat had ik in al die jaren nog niet gezien.
Een half uur later sta ik in de rij. Vrij vlot loop ik naar de eerste rust van de Dortse langs de Heiveldweg (tuinkruiden-bouillon). Vervolgens richting Alverna waar Mieke en Ine zich bij de zusters hebben geïnstalleerd. Daar geniet ik van de koffie en de gevulde koek.
Vervolgens door naar de rust van de Dortse in Wijchen. In tegenstelling met vorig jaar is het gezellig op de Markt in Wijchen. Vorig jaar was de Markt zowat leeg.
Mieke en Ine zitten op de Waalkade. Vrij snel heb ik ze daar gevonden en ga even op het terras van Le Figaro zitten voor een glaasje water. Daarna lopen we gedrieën Nijmegen binnen.
We genieten weer van de sfeer op de Wedren waar Lester zich na een kwartiertje bij ons aansluit.
Donderdag een late start. Dus de bus om 5:15 uur. Het weer is flink omgeslagen. De hitte van de eerste twee dagen heeft plaats gemaakt voor regen. De eerste bui is een korte hevige, de tweede een mals buitje.
Ook nu rust ik bij de Dortse. Kort na de tweede rust in Milsbeek zie ik dat Lester kort achter mij loopt. Ik app hem dat ik op hem wacht en na amper een paar minuten lopen we samen verder. Lester kan eigenlijk niet rusten. Dus op het moment dat ik bij de Bond 10 minuten zit voor een boterham loopt Lester wat in het rond.
In Nijmegen staan Mieke, Joke en Joop, ons op te wachten. Vervolgens volgt weer een heerlijk uurtje op de Wedren. Mieke en ik brengen Joke en Joop naar de Waagh en drinken daar samen nog een frisje. Daarna gaan wij naar Alverna.
Vrijdag weer een vroege start. Dus de bus om 4:15 uur.
Ik sluit nu aan bij een andere rij omdat die duidelijk kleiner is dan de rij die ik normaliter gebruik.
Gevulde soepIn Linden rust ik bij het dorpshuis waar ze gevulde soep hebben, met de nadruk op ‘gevuld’. Het toilet sla ik daar over omdat er een lange rij staat.Gefinishd 2017 Ook voor de mannen. Er zal nog wel een andere mogelijkheid komen.
Via de app zie ik dat Lester en ik vrijwel tegelijk in Beers zullen zijn. Later blijkt Lester een minuut of 10 voor mij te lopen.
In Beers vind ik een toilet, wat nu echt wel nodig was. Bij de samenkomst met de 50 in Cuijk blijken de rollen omgedraaid te zijn. Daar loop ik 10 minuten voor Lester. We spreken af elkaar bij de Bond te treffen.
Cuijk is GEWELDIG. Vorig jaar viel het een beetje in het water. Nu niet. Ik heb er enorm van genoten.
Na de pontonbrug raak in aan de praat met een wandelaar de voor de 2de keer loopt. Echter 42 jaar na zijn eerste 4daagse. Er is in die jaren toch heel wat veranderd.
Lester en ik lopen na de Bond samen richting Via Gladiola. Onderweg pikken we Mieke op en treffen wij Henny (vader van Lester) met twee broers langs de route. Op het eind groeten wij ook Riek en Jan die op de tribune zitten.
Na het afmelden belt Kees ons op. Hij heeft ons op tv binnen zien komen. Dit in tegenstellig met de 3de dag toen ik dacht flink in beeld te zijn gekomen bij het Gevoel van de 4daagse.
Samen met Lester sluiten wij de gezellige en geslaagde 4daagse af. Het 20e kruisje ligt te pronken in de kast.

Overzicht wandelingen voor de VIERDAAGSE van 2017
Datum Afstand Plaats Bijzonderheden
21 febr 22 Hazerswoude-Dorp Door en terug.
4 mrt 24 Hillegom RS80-tocht
25 mrt 25 Aalsmeer 37e Westplastocht 2017
28 mrt 12 Ter Aar Door en terug en de Zegerplas
15 apr 40,5 Gouda Paastocht
19 apr 13 Overveen Kennemer Duinen
22 apr 40,5 Geldermalsen 25e Rode Kruis Bloesemtocht
13 mei 28,5 De Meije Eigen wandeling (gedeeltelijk)
5 juni 40 Koudekerk Omloop van het Groene Hart
10 juni 41,5 Katwijk Kippenloop
23 juni 42,5 Amersfoort 1ste dag van de 2daagse
24 juni 40 Amersfoort 2de dag van de 2daagse
       
Totaal 369,5    
< Vorig jaar Volgend jaar >