Verslag 1997

eentjeIn de winter bleven we regelmatig afstanden van 25 km lopen. Alhoewel de laatste kilometers af en toe nog knap moeilijk waren bleek dat dat wat we tot noch toe opgebouwd hadden was blijven hangen. Vooral het tempo van bijna 6 km per uur leverde geen enkel probleem op.
Wat moeizamer was de overstap naar 40 km. Evenals het jaar daarvoor bleek dat een grotere de afstand een extra inspanning vraagt. Maar eenmaal de afstand gelopen was de barrière ook echt genomen. Medewandelaars gaven aan dat het veelal 'tussen de oren' zit. Als je start stel je je onbewust in op de te lopen afstand. Dat zou ook de oorzaak kunnen zijn van de moeizame laatste kilometers bij de wintertochten van 25 km. Het trainingsschema ziet u in de bijgevoegde tabel.
De week voor de vierdaags van Nijmegen liepen we de vierdaagse van Apeldoorn. Om al ons kruit voor Nijmegen niet te verschieten beperkten wij ons daar tot de 20 km per dag. Je zou het warm lopen kunnen noemen.
Apeldoorn is tegelijkertijd vakantie voor ons. Na het wandelen kunnen we 's middags nog heerlijk fietsen in de schitterende omgeving, waar we 's morgens een stukje van zien als we wandelen.

Op de tweede dag in Nijmegen hadden we net als het jaar daarvoor problemen. Nu was echter de oorzaak aantoonbaar. Wij werden verzorgd door familie. Afgesproken was dat zij na Wijchen langs het parkoers zouden staan. Door onbekendheid van het parkoers was na Wijchen echter ruim één uur na Wijchen. Na een rust rond 8.00 uur bleek deze afstand zonder verzorging te groot. Een leer voor later: zonder meer elke twee uur rusten. Het moet niet lang zijn, maar even tijd om de voeten rust te geven en wat te eten en te drinken moet je nemen.
Verder verliep de vierdaagse weer prima, al viel de intocht vrijdagmiddag danig in duigen. Na bij Malden alle (naar wij dachten) overbodige spullen aan de familie af te hebben gegeven, het was per slot van rekening stralend weer, pakten bij de Scheidingsweg de donkere wolken samen en eindigde de intocht in een waterballet. Jammer, maar door niemand te voorkomen.
Met voldoening namen we ons eerste vierdaagsekuis op 48 en 50-jarige leeftijd in ontvangst. Het zal vast niet uniek zijn, maar wij waren toch aardig trots op onszelf.

Overzicht wandelingen voor de VIERDAAGSE van 1997
Datum Afstand Plaats Bijzonderheden
14 sep 28 De Bilt Int. Recreatietocht
6 okt 26,5 Heemstede Ben Hoogensteintocht
12 okt 25 Hoofddorp Herfstkleurentocht
11 jan 20 Soest SWGB Winterwandeling
25 jan 20 Zeist SWGB Winterwandeling
15 feb 28 Woerden RS-Winterserie
21 feb 23 Gouda Alphen (Saffierstraat) - Gouda
1 mrt 24 Uithoorn NHWB Propaganda-wandeltochten
15 mrt 24,4 Bergen op Zoom Gertrudistocht
22 mrt 26,4 's-Gravenland Lentewandeling
31 mrt 40 Aalsmeer Westplastocht
12 apr 44,5 Maarsen Lentetocht
26 apr 40 Geldermalsen Rode Kruis Bloesemtocht
3 mei 40 Heemstede 65e Bloembollentocht
10 mei 42,3 Loenen 3e Vecht & Buitenplaatsen Wandeling
17 mei 40,7 Den Dolder Seniorentocht
24 mei 40 Soest Jubileumnatuurtocht
7 jun 40 Nijmegen Michaelmars
20 jun 40 Amersfoort Amersfoortse Tweedaagse - Eerste dag
21 jun 40 Amersfoort Amersfoortse Tweedaagse - Tweede dag
Totaal 652,8    
< Vorig jaar
Volgend jaar >
RS-Winterserie