Training 2012

veertienvijftien

Na een gedegen voorbereiding gingen wij met een gerust hart aan de 4 daagse van Nijmegen beginnen. De voorgaande weken hadden we eerst de LAURA (4 daagse van ± 65 km p.d.) gefietst in en om Alphen aan den Rijn. Aansluitend hebben we weer eens 4 dagen 20 km per dag gewandeld in Apeldoorn. Best leuk om daar weer eens aan mee te doen. De bosrijke omgeving is erg fijn, maar was ook weer behoorlijk zwaar doordat er ’s nachts (en af en toe overdag) behoorlijk wat regen naar beneden kwam. Met een 1500 mensen die voor ons startten waren de bospaden aardig lastig om te wandelen.
Op maandag 16 juli hebben we onze startbewijzen opgehaald in Nijmegen bij het nieuw ingerichte en ruimere terrein. Het, voor velen, o zo belangrijke Rode Kruis was naar achter verplaatst en daardoor konden alle startbureaus (voor 30, 40 en 50 km) op één locatie worden ondergebracht. Daardoor werden de pleinen waar nagepraat en gedronken kon worden veel ruimer en waren er duidelijk veel meer zitplaatsen. Goede verandering vonden wij!
Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag gingen we steeds tussen 7:30 en 7:45 uur van start. Wij liepen voor de 10e keer met Henk Middelkoop. Wij hadden dit jaar voor het eerst een veterchip (gekocht). Door de chip waren wij voor de mensen die dat wilden goed te volgen. Telkens als we over een ‘piep’mat  liepen werd er een SMSje verstuurd naar de telefoonnummers die wij hadden aangemeld. Ook bij Ronald zijn Facebookaccount kwamen mijn (en daardoor ook zijn) start- en aankomsttijden in beeld. Hopelijk zal dit systeem snel voor alle lopers worden ingevoerd. Hoeft er niet meer onderweg geknipt te worden en is het scannen ook van de baan.
Nu de wandeldagen: dinsdag was een dag van 33 kilometer. Een enkel buitje kon ons niet echt deren. Alles ging lekker. We konden aardig doorlopen.
Op woensdag was er een kleine route wijziging en konden we niet over, een verzakkende Waalkade (wat wij niet erg vonden) Nijmegen binnen trekken. We kregen onderweg een telefoontje dat Jose en Frits met de trein onderweg waren om ons in te halen. We hebben gezellig wat met hen gedronken. Ook Willy (van Henk) was deze dag van de partij om mee te genieten van het eind van deze dagtocht van ook weer 33 km. Ook zij vond het erg gezellig. Om 4 uur gingen wij naar Esther voor een shiatsu massage. Deze hadden we in april uit voorzorg al besproken, omdat we zeker wilden zijn dat ik deze 4 daagse prettiger zou kunnen lopen dan voorgaande jaren. Het bleek nu niet dringend nodig maar het was wel prettig. Door meerdere shiatsu behandelingen het afgelopen jaar en 3x per week een half uur sporten bij Curves ben ik veel beter in balans en zijn mijn benen veel sterker geworden. Ik loop nu recht en heb een veel  lichtere tred dan ooit. Onvoorstelbaar om nu te zien hoe sommige mensen scheef lopen (zoals ik vorig jaar) en hoe wij (Ronald mij ondersteunend en ik hangend en strompelend) dit vorig jaar hebben volgehouden. Vorig jaar is mij dit allemaal, net als zoveel dingen, helemaal ontgaan omdat ik toen moeite moest doen om niet om te vallen. Sommige mensen dachten dat ik mij toen liep aan te stellen, want als ik even gezeten had kon ik weer een kilometertje recht lopen. Ik zei toen dat de 4 daagse niet meer voor mij was! Wat er dit jaar gebeurde heb ik toen niet durven dromen!
Op donderdag hadden we een (voorspelde) regendag. Na 3 kwartier kregen we de eerste bui en werden de poncho’s voor het eerst uit de tas gehaald. Dat zou die dag nog vele keren gebeuren. Het waren steeds maar buien of buitjes van een kwartier, maar het was te veel om zonder beschermende kleding te lopen. Als we geluk hadden passeerde de bui voor of achter ons, maar regelmatig kregen we toch de volle laag. Op de 7 heuvelenweg kregen we zelfs een hagelbui als toegift. Ook deze dag sloten we weer voldaan af. Na onze dorst gelest te hebben gingen we nog op een kennisje van Henk wachten, maar de regenbui die toen over Nijmegen werd losgelaten was gigantisch. Gelukkig stonden we onder een hele grote boomkroon, samen met een blaasorkest. Gezellig, droog, maar erg veel lawaai. Toen de buienradar aangaf dat het rond half 4 even droog zou zijn fietsten wij snel naar ons kosthuis in de Ananasstraat, naar Mieke en Bert.
Vrijdag was als vanouds weer een gezellige dag, met de nodige saaie stukken in de route, maar zonder problemen kwamen we even na half 2 alweer bij het afmeld bureau aan. Ronald kreeg z’n 15e en ik mijn 14e nummertje. Henk kreeg het gouden kruis met kroon voor zijn 11e keer. Daarna moesten wij noodgedwongen weer het feestterrein verlaten omdat Willy weer naar Nijmegen was gekomen om Henk in te halen en niet wordt toegelaten tot de Wedren..
Wij hebben weer een hele fijne week gehad bij Mieke en Bert. Ons ontbijt werd ’s morgens door Bert verzorgd en Mieke schotelde ons elke avond een 3 gangen menu voor. Zij kan heerlijk koken. Hopelijk zijn ze volgend jaar weer thuis en kunnen wij er weer logeren. Tenno, Leen, Fred en Henk waren dit jaar ook weer van de partij. Wij zijn 6 heel verschillende mensen, maar het is elke keer toch weer bere gezellig.

Overzicht wandelingen voor de VIERDAAGSE van 2012
Datum Ronald Mieke Plaats Bijzonderheden
17 jan 24 24 Wolfheze Veluwe Zwerfpad: Wolfheze - Lunteren
28 jan 26 26 Lisse Randstadserie RS80
25 febr 26 26 Voorschoten Leo Winterserie
10 mrt 25,5 25,5 Houten Siontocht
18 mrt 23,5 23,5 Kinderdijk - Kop van 't Land Floris V-pad
19 mrt 18 18 's-Gravendeel - Kop van 't Land Floris V-pad
24 mrt 25 25 Bleiswijk Randstadserie RS80
27 mrt 24,5 24,5 's-Gravendeel - Numansdorp Floris V-pad
21 apr 27,5 27,5 Geldermalsen Rode Kruis Bloesemtocht
6 jun 16 16 Numansdorp Floris V-pad
7-jun 26 26 Willemstad Floris V-pad
8-jun 16,5 16,5 Bergen op Zoom Floris V-pad
16-6 25.5 25.5 Vinkeveen 34e Weide Natuurwandeling
22-6 62.5 62.5 Amersfoort 63e Amersfoortse 2daagse (30 km/dag)
         
         
Totaal 366.5 366,5    
< Vorig jaar Volgend jaar >
RS-Winterserie