Pieterpad deel 3.

Met het gezin stond een weekend in Groenlo op de agenda. Omdat Groenlo dicht bij de route van het Pieterpad ligt was al snel het plan geboren om twee etappes voor dat weekend te plakken. Donderdag 30 augustus 2007 om 7.30 uur stuurde ik dus de auto richting Doetinchem, de plaats waar wij een Bed en Breakfast hadden gereserveerd. Omdat half Nederland nog op vakantie was kwamen wij ruim op tijd bij ons logeeradres aan. Nog even een kwartiertje lopen naar de bushalte van lijn 51 en wij konden onze vrienden Marjan en Wijnand in de bus begroeten. Wel apart om vrienden in de bus van Doetinchem naar Vorden te ontmoeten. Het was dan wel vooraf afgesproken, maar het doet toch raar aan.
Met Marian en Wijnand aan de koffieOm 10.15 uur arriveerden we bij het station in Vorden. Alhoewel we nog nauwelijks hadden gelopen (enkel naar de bushalte) was het toch al weer tijd voor koffie met appelgebak. Op het zonovergoten terras van de Gravin van Vorden was daarvoor een uitstekende gelegenheid.
De route van het tweede boekje start bij het kasteel van Vorden. Vandaar liepen we door een wisselend landschap richting Doetinchem. In Varssel vonden we een bankje op het schoolplein van een klein schooltje. De directrice, die de laatste voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar met haar team aan het nemen was bood ons gastvrij een kopje koffie aan. Het schooltje bleek 40 leerlingen en 4 leerkrachten te hebben. Waar vind je dat nog en hoe lang zal het nog bestaan?
Zelhem is de plaats van enige importantie tussen Vorden en Doetinchem. Bij eetcafé De Groes gebruikten we de lunch.
Om ongeveer 17.00 uur kwamen we in Doetinchem aan, dat zich opmaakte voor de zomerfeesten. Na een gezellige dag met Marjanen Wijnand namen we afscheid en gingen richting B&B.
Bekijk de route.


De volgende dag stond de etappe Doetinchem – Hoch Elten voor de deur. Een mooi traject wat wel wat organisatie vooraf vereist. Het is ons niet gelukt een werkbare OV-verbinding vanuit Op weg naar Hoch EltenHoch Elten te vinden. Het is wel mogelijk, maar dan moet je een flinke omweg maken. Doorlopen naar Spijk of Millingen aan de Rijn trok ons niet. Uiteindelijk hebben we maar besloten de fietsen mee te nemen, die bij het logeeradres te laten staan, met de auto naar Hoch Elten te rijden, dan terug te lopen naar Doetinchem om vervolgens met de fiets naar de auto te rijden.
Bekijk de route.

Het traject vanaf Hoch Elten door het Montferland is in één woord schitterend. Zo mooi dat we stellig van plan zijn dit stuk nogmaals te lopen. Het pad loopt dwars door de bossen met een aantal pittige hellingen. Wij vonden dit een van de mooiste gedeelten van het Pieterpad die wij tot nog toe gelopen hebben.
Op de fiets terug naar DoetinchemOm 14.45 waren we weer bij onze fietsen. Om terug te komen in Hoch Elten zijn we richting Braamt gefietst en daar hebben we de Montferlandroute opgepakt. De route loopt via Zeddam en ’s-Heerenberg naar Hoch Elten. Na 1½ uur fietsen, met een pittige helling tussen Elten en Hoch Elten, kwamen we weer bij de auto aan en sloten we twee schitterende wandeldagen af. Op naar deel 4.