Veluwe Zwerfpad deel 1.

Zaterdag 15 januari 2012 vonden in het AD een artikel over de Wekeromse Zand NS-wandeling tussen Wolfheze en Lunteren. Deze NS-wandeling is een onderdeel van het Veluwe Zwerfpad, een van de vele streekpaden in Nederland. Nou hadden we nog een vrij reizen van de NS in ons bezit die voor het eind van de maand gebruikt diende te worden en er werd voor dinsdag 17 januari mooi weer voorspeld. Dus werden de rugzak en de wandelschoenen gepakt om richting Wolfheze te gaan.

Onder een prachtige blauwe hemel begonnen we om 10:45 uur vanuit het NS-station Wolfheze met onze wandeling. De temperatuur was behaaglijk. Dat het pad bevroren was, was eerder een voordeel dan een nadeel. Bij nat weer zouden we door de modder hebben moeten lopen. Na een uurtje lopen door bossen en over de hei kwamen we bij de Planken Wambuis. Na een heerlijke lunch vervolgden wij onze tocht. Op een gegeven moment kregen wij zelfs een lentegevoel toen we in de zon op een bankje in de zon een kopje thee dronken terwijl we naar een concert van vogels zaten te luisteren. En dat op 17 januari.

Om 16:00 uur kwamen we na 24 km gelopen te hebben op het station in Lunteren aan. Een prachtige dag en genoeg redenen om het Veluwe Zwerfpad op onze lijst van LAW-paden op te nemen.
Bekijk de route.